Bela utvara

Decenijama kola legenda o devojci koja je obučena u venčanicu i šeta noću. Utvara se navodno pojavljuje na putu Bor-Zaječar. Međutim, iza te legende krije se još jedna priča, jednako jeziva...

Pre nekoliko godina, tačnije avgusta 2011. godine, dvojica braće iz Bora smislili su morbidan način da se našale sa vozačima na novootvorenom putu ka Zaječaru. Jedan od njih obukao se u venčanicu i oko ponoći čekao vozače i išao ka njima sa ispruženim bidermajerom u ruci. Drugi je sve to snimao.
Pošto su preplašili nekoliko vozača, "slučaj" je prijavljen i policiji. Mediji su nedeljama brujali o tome, raspredale su se svakojake priče, a utvaru u beloj venčanici jurio je i tadašnji ministar policije Ivica Dačić. Na kraju su braća otkrivena, ali zbog manjkavosti zakona nisu procesuirana, jer su jednostavno izjavili da su stopirali, što nije kažnjivo. Kao ni to da su mogli stopirati obučeni u šta god žele, čak i u venčanicu.

Inspiraciju za ovu neslanu šalu braća su našla legendi koja postoji u tim krajevima decenijama. Utvara devojke u venčanici koja se noću može videti na putu, vezana je za selo Koprivnica u opštini Zaječar.

Коментари

Популарни постови са овог блога

Brizit Bardo -citati