Neka od misterija T,ibeta



Kada je vrijeme ugodna, uvijek se mogu vidjeti mliječni bijeli oblaci zastave na vrhu planine Everest. Preživjeli vjetrovi s zapada zapuhuju oblaku isto kao zastavu koja se spušta na planinu. Uzlazni protok zraka uzrokovan planinama stvara oblak. Puhivanje snijega također može stvoriti oblake.

Mount Everest zastava oblaka držanje je raznovrstan, izgleda kao zastave koje lutaju na povjetarcu ponekad, ponekad poput velikog vala; S vremenom se pretvara u vitko i graciozan dim. Budući da se promjena oblaka zastave može odraziti na promjene u visokim strujanjima zraka, oblak zastave Mount Everesta poznat je kao "vrhunska krila svijeta


Planina Everest zastava oblaka


2. Otajstvo Crvenog snijega

Površina Himalaja iznad 5.000 metara često je točkica s crvenim crvenim mrljama i izgleda poput crvenog snijega s daljine. Ove crvene mrlje sastoje se od Chlamydomonas nivalis, Chlorococcum infusionum i drugih algi. U stalnom ledu i snijegu, brdske alge su široko rasprostranjene s jakim hladnoćom i ne umiru kada je temperatura 36 stupnjeva niža od nišane Celzijusa. Alge sadrže sanguin pigment u svojim tijelima, tako da su crvene u izgledu.


Crveno snijeg Mount Everesta


3. Otajstvo kraljevstva Gugea

Sredinom 9. stoljeća, Tubo kraljevstvo srušilo se. Potomci su uspostavili Veliko Kraljevstvo i stvorili sjajnu civilizaciju u roku od 700 godina. Kasnije i 1630. godine, Ladakh je pokorio Guge. Prema zapisima, pokolj i predacija rata nisu bili dovoljni da istrijebi civilizaciju Gugea. Međutim, to je iznenada nestalo kao drevna civilizacija Maya.

Danas ruševine kraljevstva Guge ostavljaju nam nevjerojatnu arhitekturu, drevne slike, tajanstveni Guge Silver Eye i tako dalje. Ali zašto je Gugeova civilizacija nestala tako odjednom i bez traga za tragom, još uvijek je tajna.

Preporučene ture za istraživanje otajstava Guge Kraljevstva


Ruševine kraljevstva Guge


4. Yeti misterija

Yeti, tibetanski naziv Abominable Snowman, je majmun poput dlakave, biped stvorenje koji je rekao da nastanjuju himalajsku regiju Tibeta i Nepala. Mnoge ekspedicije organizirane su kako bi pronašle nedostižnu Yeti, ali nitko nije pronašao više od Yetiovih otisaka stopala i upitnih artefakata poput skalpova i skrivača.

Do sada nema čvrstih dokaza koji podupiru postojanje Yeti, ali ne postoji način da se pokaže da on ni ne postoji. Ako zaista živi u neplodnoj, smrznutoj, gornjoj površini Himalajama gdje se malo ljudi usuđuje probiti, može doći dugo vremena sigurno njegovo utočište.


5. Gaterma Mystery

Gaterma je ponovno iskopana klasika, koju su skrivali Bon i tibetanski budisti kada su njihova vjerska uvjerenja bila u katastrofi. Gterma uključuje posjedovanje knjiga, posjedovanje svetih predmeta i posjedovanje znanja.

Najveći čarobni dio je posjedovanje znanja. To se odnosi na Gatermu duboko zakopanu u ljudskoj svijesti. Kaže se da kada se klasik ne može predati u slučaju katastrofe, bogovi ga mogu odobriti do dubine svjesnosti osobe da ne bi izgubili.

Kada stanje dopušta, u nekoj misterioznoj inspiraciji, budističke spise su dane i mogu biti zapisane ili zabilježene u srž, čak i neki nepismeni poljoprivrednici i pastiri. Taj fenomen je otajstvo Gterme (skrivene tibetanske budističke spise).


Gterma - ponovno iskopani klasici tibetanskog budizma i Bon religije


6. Shambhala Mystery

Shambhala, također preveden kao Shangri-La, znači "čista zemlja" na tibetanskom jeziku. To je mit budističkog svijeta i rodno mjesto učenja Kalachakre. Što se tiče postojanja Shambhale, uvijek postoji skepticizam, a šambhalski budistički učenjaci misle da je to fikcionalni raj. Tibetanske povijesne knjige zabilježile su u velikom detalju Shambhale. Međutim, ako Shambhala postoji, to je i dalje tajna.


Коментари

Популарни постови са овог блога

Brizit Bardo -citati